Danmarks Smukkeste Koncert
Skanderborg Festival 2004 08-08-2004

Numre:
1980: Lis Sørensen: “Stille Før Storm”
1981: Sanne Salomonsen: “Det Er Ikke Det, Du Siger”
1982: Tøsedrengene: “Sig Du Kan Li’ Mig” + "En Dag I December"
1983: Kim Larsen: “Midt Om Natten”
Surprise guest star: Stig Møller: “Sikken Dejlig Dag”
1984: TV-2: “Bag Duggede Ruder”
1985: Danseorkestret: “Kom Tilbage Til Mig”
1986: One Two: “Midt I En Drøm”
1987: Lars H.U.G.: “Elsker Dig For Evigt”
1988: Thomas Helmig: “Nu Hvor Du Har Brændt Mig Af”
Optræden af Drengene Fra Angora
1989: D-A-D: “Sleeping My Day Away”
1990: Sko/Torp: “On A Long Lonely Night”
1991: Michael Learns To Rock: “The Actor”
1992: Shu-Bi-Dua: “Sexchikane”
1993: Sort Sol: “Let Your Fingers Do The Walking”
1994: Nice Little Penguins: “Flying”
1995: Poul Krebs: “Sådan Nogen Som Os”
1996: Østkyst Hustlers: “Han Får For Lidt”
1997: Souvenirs: “Jeg Troede, Du Var Hos Michael”
1998: S.O.A.P.: “This Is How We Party”
1999: Kasper Eistrup: “Mom In Love, Daddy In Space”
2000: Brødrene Olsen: “Wings Of Love”
2001: Christian: “Du Kan Gøre Hvad Du Vil”
2002: Saybia: “The Second You Sleep”
2003: Tim Christensen: “Right Next To The Right One”
2004: Tue West: “En Sang 0m Kærlighed”

My Rating:


Danmarks Smukkeste Koncert
Af Martin Nielsen

Tordenskjolds soldater lukkede og slukkede

Den 25. Danmarks Smukkeste Festival blev afsluttet med manér: et udvalg af de sidste 25 års danske hits – fremført af de originale kunstnere i Dyrehaven på begge Bøgescener.

Skanderborgs jubilæumsgave til publikum var unægtelig noget af et scoop: opsætningen af en Danmarks Smukkeste Koncert med en musikalsk repræsentant fra hvert år siden 1980, hvor den første Skanderborg Festival fandt sted. I forvejen har dette jo været en kabale af de helt store at få til at gå op, men især har kunststykket været at gendanne de grupper, der ikke længere eksisterer som sådan, til lejligheden: Tøsedrengene, Danseorkestret, One Two, Sko/Torp, Nice Little Penguins, S.O.A.P. og Østkyst Hustlers. Men det lykkedes altså, og resultatet var en stor fejring af de sidste 25 års danske pop/rock.

Først fremførte husorkesteret et medley bestående af Gasolin's “Rabalderstræde”, Gnags’ “Burhøns” og C.V. Jørgensens “Bellevue”, og så var ceremonien skudt i gang. Krydret med historiske anekdoter serveret af Søren Rislund. Jacob Haugaard og Lars Hjortshøj dukkede også op, ligesom Drengene Fra Angora gjorde det.

Der var enkelte overraskelser i programmet. Tøsedrengene gav to af deres gamle hits, i stedet for blot et, Kim Larsen havde Stig Møller med som gæst, og Christian dukkede op i stedet for Peter Frödin og Jimmy Jørgensen (der skulle have spillet “Vent På Mig”).

Enkelte spillede andre sange end egentlig planlagt: en nyklippet Lars H.U.G. gav “Elsker Dig For Evigt” i stedet for “Kysser Himlen Farvel”, og Tim Christensen spillede “Right Next To The Right One” alene, i stedet for “Whispering At The Top Of My Lungs”.

Som storslået finale trådte alle de optrædende ind på scenen og sang afslutningshymnen, Gasolin's “Som Et Strejf Af En Dråbe”, hvorefter der var et par afsluttende ord fra Rislund og Frank Megabody, efterfulgt af en solid omgang flot fyrværkeri.

Her følger en spontan liste over nogle af det stort anlagte shows bundskrabere og højdepunkter:

Bundskrabere
– Enkelte af de udvalgte sange er i forvejen så overeksponerede, at det ærlig talt var lidt for meget at skulle høre dem igen – ingen nævnt, ingen glemt.
– Hvorfor skulle Shu-Bi-Dua, der trods alt stadig lavede hæderlige plader i begyndelsen af 80'erne, repræsenteres med “Sexchikane”?
– D-A-D spillede “Sleeping My Day Away” som var de stangstive. (Hmmm… eller var det måske et højdepunkt?)
– Showets store omfang gjorde, at det måske kunne blive lovligt langstrakt, især de lidt udfordrende tilskuerforhold taget i betragtning (det var svært for mange at se/høre, hvad der overhovedet foregik).

De største øjeblikke
– Genhøret med de tidlige 80'eres powerballader med de velsyngende Lis Sørensen og Sanne Salomonsen.
– Skægt at se Tøsedrengene og One Two igen.
– Drengene fra Angoras overraskelsesoptræden som kompensation for dem, der ikke kunne blive plads til ved dagens tidligere optræden.
– Det kollossale hav af 30.000 stjernekastere under et barberet Sort Sols “Let Your Fingers Do The Walking”.
– Kashmirs Kasper Eistrups solo-optræden med kompromisløs el-guitar.
– Storslået fyrværkeri til sidst.

Gaffa.dk 08.08.2004Danmarks Smukkeste Koncert
  Af UFFE CHRISTENSEN

Efter at have oplevet 25 danske scenekunstnere synge deres hits fra 1980 og frem til i dag kan det nøgternt konstateres, at ingen kommer i nærhed af store Kim Larsen, der sang en eventyrlig flot udgave af "Midt om Natten".

JUBILÆUMSKONCERT
Bøgescenen:
DANMARKS SMUKKESTE KONCERT
Søndag aften

Larsen er langtidsholdbar, og det samme er hans sange, og hans præstation afslørede faktisk, at mange af de andre hits - på trods af alle optrædende under kyndig ledelse af kapelmester Per Chr. Frost - gik til sagen med engagement og ildhu, ikke holder i dag.

Uden for nummer præsenterede Larsen som en overraskelse Stig Møller. Kaldte ham sin mentor og læremester, og noget er der om snakken.

Ellers bød denne aften på en lang række af dansk musiks koryfæer, og højdepunkter blev oplevet med TV-2s "Bag Duggede Ruder", Sort Sols Steen Jørgensen sang alene "Let your fingers do the walking", D.A.D. fik med "Sleeping my day away oprejsning for den jammerlig koncert på samme festival torsdag aften. Og hvem kan stå for en Thomas Helmig, når han endnu engang synger sig igennem "Nu hvor du har brændt mig af". Nævnes må også One Two's "Midt i en drøm" og Lars H.U.G's "Kysser Himlen Farvel".

En særdeles festlig aften, og naturligvis savnede man nogle. Jeg har nævnt det i anden sammenhæng, men det er en gåde, at Gnags ikke var til stede. Det virkede totalt oplagt, og hvad med Dizzy Mizz Lizzy? Men lad nu det ligge - at udpege netop et hit for hvert af de 25 år er en noget nær umulig opgave.

Men selv om der ind imellem blev oplevet lige lovlig lange pauser, og selv om flere af sangene ikke holdt, så fortjener både festivalen og kunstnerne megen ros for initiativet og præstationerne. Man kunne ikke forestille sig en bedre afslutning på et brag af en festival end lige netop denne koncert, der blev afrundet af hele holdet, der (naturligvis...) sang Gasolin'-klassikeren "Som et strejf af en dråbe".

Endnu en understregning af Larsens storhed. Selv deltog han ikke. Var i fuld gang med sin egen koncert på Rytmehans, hvor han givet igen bjergtog sit enorme publikum.

Den lange aften afslørede faktisk, at en del af de gamle hits ikke længere holder, men til gengæld blev det også skåret ud i pap, at Kim Larsen er den største af alle. Han leverede intet mindre end en pragtudgave af "Midt om Natten", og senere fik D.A.D med "Sleeping My Day Away" vel egentlig en slags oprejsning efter torsdagens jammerlige koncert i Skanderborg. Et andet absolut højdepunkt nåede koncerten, da Sort Sols Steen Jørgensen alene sang "Let your fingers do the walking".

En fremragende idé at runde den 25. festival af på denne måde. Publikum hyldede kunstnerne og musikken - de mange kunstnere hyldede festivalen og publikum. På den måde fik alt op i en højere helhed, men altså: Hvor var Gnags ?

JP 09.08.2004Danmarks Smukkeste koncert
  Af den/steff

Skanderborg Festival har altid kunnet noget specielt. Men i særlig grad i aftes, da »Danmarks Smukkeste« fejrede 25 års jubilæum med lige så mange års hits fra originalkunstnerne.

Det var således helt historisk unikt, da otte bands spillede på den ene af de to Bøgescener og 17 solister og duoer på den anden i selskab med Per Christian Frosts husband.
Aldrig har så mange stjerner været samlet til at spille på så kort tid til det, der var intet mindre end Danmarks-historiens længste fællessang på... ...mindst tre en halv time.

Føler os som en del af festivalen

Man kan diskutere, om Anne Linnet, Gnags, Dizzy Mizz Lizzy, Aqua, Cartoons og Safri Duo manglede. Og der var afbud fra Peter Frödin til at synge 2001-hittet »Vent på mig« sammen med Jimmy Jørgensen.

Til gengæld var der flere bemærkelsesværdige gendannelser for en aften: Tøsedrengene, One Two, Sko/Torp, Østkyst Hustlers og S.O.A.P. At så mange stjerner kunne være samlet på et sted handler om musiker-Danmarks store velvilje over for denne herlige festival.

»Det ligner ikke os at stille op til sådan noget,« fortalte Jesper Binzer, før D-A-D spillede 1989-hittet »Sleeping My Day Away«. »Men vi gør det, fordi Skanderborg Festival altid har været søde ved os. Vi har spillet her så meget, at vi føler os som en del af festivalen.«

Thomas Helmig, der skulle spille 1988-hittet »Nu hvor du har brændt mig af«, hæftede sig mere ved kvaliteten - og festen:

»Det viser, at der faneme er blevet skrevet rigtig mange gode sange. Og så bliver det skide hyggeligt at være sammen med så mange kolleger.«

BT 09.08.2004

Luk vinduet